Lynn van Ketodutchie is een groot fan van onze producten. In het verleden heeft ze al veel heerlijke en gezonde recepten gemaakt en dit doet ze nog altijd graag. Door haar liefde voor gezond eten en voor onze producten, is zij ambassadeur geworden van Sukrin. Via haar social media kanalen deelt zij heerlijke keto en koolhydraatarme recepten die passen bij een keto- en koolhydraatarme levensstijl. Zelf is ze door haar nieuwe en gezonde levensstijl 23 kilo afgevallen en heeft ze er nog 6 te gaan. Ze is onder andere door gezond te eten zoveel afgevallen en ze gebruikt tijdens het koken en bakken graag onze koolhydraatarme producten.
Cinnamon crunch muffins
Via haar social media kanalen deelde ze dit keer suikerarme cinnamon crunch muffins. Muffins, daar houden we wel van! In de smaak met kaneel gecombineerd met een crunchy laag kom je ze niet vaak tegen. Vandaar dat we het recept graag met onze kaneelliefhebbers delen. Je kunt deze cinnamon crunch muffins eten als ontbijtje of gewoon lekker als tussendoortje. Het recept voor deze heerlijke cinnamon crunch muffins van onze ambassadeur Lynn van ketodutchie is goed voor zo’n 6 muffins.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: ketodieet, koolhydraatarm, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat noten (amandel), ei, melk en gluten . Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold
Porties: 6
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 245 kcal
- Eiwit: 7,1 gram
- Koolhydraten: 6,3 gram
- waarvan suiker: 0,5 gram
- Vet: 20,9 gram
Ben je gek op muffins, maar niet zo gek op kaneel? Maak dan eens deze banaan muffins met kokosmeel. Wel gek op smaak kaneel maar niet op muffins? Maak dan eens deze koolhydraatarme keto kaneelbroodjes!
Cinnamon crunch muffins
Benodigdheden
- Muffinvorm
Ingrediënten
6 Muffins
- 65 gram Amandelmeel
- 15 gram Gemalen lijnzaad
- 10 gram Psyllium vezels
- 1,5 theelepel wijnsteenbakpoeder
- 2 eieren
- 40 gram kokos of Griekse yoghurt
- 40 gram roomboter gesmolten
- 0,5 theelepel xanthan gum
- 3 eetlepels vloeibare zoetstof (of naar smaak)
- 2 theelepels kaneel
- 2 theelepels natuurazijn
- Snuf zout
Crunch on top
- 25 gram amandelmeel
- 10 gram kokosmeel
- 2,5 theelepels Sukrin gold
- 2 theelepels kaneel
- 20 gram gesmolten boter
- 1 ei geel
Instructies
Muffins
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Verwarm de Amandelmeel eventjes droog in de pan totdat het een beetje goudbruin begint te worden.
- Smelt nu de roomboter.
- Pak nu een kom en voeg daarin eerst alle droge ingrediënten toe voor de muffin. Mix het goed door met een garde. Voeg daarna de rest toe en mix na het toevoegen van elk nieuw ingrediënt het goed door elkaar met een mixer of spatel.
- Doe het beslag in de muffin vorm en laat ongeveer 15 minuten in de oven staan.
Cinnamon crunch topping:
- Verwarm weer de amandelmeel in een droge pan totdat het goudbruin is.
- Doe het in een kommetje en voeg daarin de rest van de ingrediënten BEHALVE het eigeel!
- Zorg ervoor dat het een beetje brokkelig blijft.
- Haal na 15 minuten de muffins uit de oven en bestrijk ze met een heel dun laag eigeel en strooi daarover heen de crumble!
- Druk zachtjes aan en dan nog 2/5 minuten in de oven en smullen maar!