In de Nederlandse keuken gebruiken wij niet heel vaak gemberwortel en dat is jammer! Want deze wortel geeft zo’n intense en mooi kruidige smaak. Misschien komt het omdat we niet goed weten hoe we gember wortel moeten gebruiken in de keuken. Gelukkig heeft Monique van der Vloed een heerlijk recept gemaakt! Want zeg nou zelf, na het zien van de foto’s van deze koekjes wil jij toch ook het liefst meteen de keuken in duiken?!
Geschikt voor welke diëten: glutenvrij, vegetarisch, veganistisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: geen. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin+, Sukrin FiberSirup Gold
Porties: 10
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 146 kcal
- Eiwit: 3,3 gram
- Koolhydraten: 24,4 gram
- waarvan suiker: 8 gram
- Vet: 2,4 gram
TIP! Je kunt de koekjes een paar dagen bewaren in een luchtdichte doos, als ze dan niet allang op zijn…
Recept & Fotografie: Monique van der Vloed
www.moniquevandervloed.nl
Gember-stroop koekjes
In de Nederlandse keuken gebruiken wij niet heel vaak gemberwortel en dat is jammer! Want deze wortel geeft zo'n intense en mooi kruidige smaak.
Ingrediënten
- 2 el Sukrin+
- 125 gram gedroogde blonde moerbeien
- rasp van een duimdik stuk verse gemberwortel
- 200 gram volkoren boekweitmeel
- 40 gram lijnzaad
- 10 gram hennepzaad
- snufje anijspoeder (optioneel)
- Sukrin FiberSirup Gold
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Pureer alle ingrediënten voor de koekjes in de keukenmachine tot een gladde massa.
- Draai er ronde balletjes uit en druk deze licht plat op de bakplaat.
- Bak de koekjes in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten, blijf tussentijds controleren.
- Laat goed afkoelen, tot ze koud zijn.
- Schenk op ieder omgedraaid koekje wat stroop, druk er voorzichtig een ander doekje op en laat drogen.