In de zomer eten we natuurlijk het liefste de hele tijd zelfgemaakt suikervrij ijs, maar in de winter kunnen we geen genoeg krijgen van kruidcake!Heerlijk met een kopje thee, koffie of chocolademelk, voor de kachel of met een kleedje op de bank. Dit recept is eiwitrijk en suikerarm. De rode bieten in dit recept maken de cake lekker smeuïg en zacht en geven een lekkere zoete smaak! De cannelinibonen zorgen voor de juist stevigheid, zonder dat je daarvoor veel meel hoeft te gebruiken. Ondanks dat deze cake dus eigenlijk boordevol groenten zit, heb je het idee dat je jezelf echt aan het verwennen bent! Eén plak cake bevat ongeveer 47 kcal, 4,1 gram koolhydraten en 5,2 gram eiwit! Je kunt de cake zo’n 5 dagen in de koelkast bewaren en in de vriezer is hij nog veel langer houdbaar!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: eiwitrijk, vegetarisch, suikerarm (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei, gluten en melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold, Sukrin Kokosmeel
Porties: 14
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 47 kcal
- Eiwit: 5,2 gram
- Koolhydraten: 4,1 gram
- waarvan suiker: 2,6 gram
- Vet: 0,3 gram
TIP! Heerlijk met dit zelfgemaakt hazelnotenijs!
Recept & Fotografie: Zonderfratsen
Kruidcake met rode bieten!
Ingrediënten
- 100° gram Sukrin Gold
- pakje (500 gram) gekookte bietjes
- 1 blikje cannelinibonen
- 5 eiwitten
- 50 gram eiwitpoeder
- 30 gram Sukrin Kokosmeel
- 5 gram Chai
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Bekleed een bakblik met bakpapier.
- Laat de bieten uitlekken, je houdt dan ongeveer 430 gram bieten over.
- Doe de bieten samen met de overige ingrediënten in een keukenmachine en maal tot een glad beslag.
- Stort de mix in de cakevorm en bak in zo'n 60 minuten gaar. Als je van een wat drogere cake houdt, laat 'm dan wat langer in de oven. Houd je meer van een zachtere substantie? Probeer 'm dan eens na 50-55 minuten uit de oven te halen.
- Laat de cake goed afkoelen voor je hem in 14 gelijke plakken snijdt!