Je ochtend kan niet beter beginnen dan met zo’n vrolijk gekleurde bak pindameelpap met zelfgemaakte frambozen jam. We hebben dit recept gevonden op Bix’s blog. Zij is erg fan van pindameel en verzint allerlei heerlijke recepten die voor iedereen gemakkelijk te volgen zijn! Ze zegt dan ook: maak dit voor je vrienden, familie of zelfs dieren, ze zullen eeuwig van je houden. Dat leek ons reden genoeg om dit recept ook met jullie te delen!
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch, eiwitrijk, suikerarm (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat noten (amandel), melk, gluten en pinda. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Maple Siroop
Porties: 1
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 222 kcal
- Eiwit: 11,5 gram
- Koolhydraten: 25 gram
- waarvan suiker: 5,5 gram
- Vet: 5,3 gram
TIP! Voeg ook eens wat gehakte noten of zaden toe! Of vervang de maple syrup door Sukrin Gold Siroop!
Recept & Fotografie: Bix’s blog
Pindapap met frambozen jam
Je ochtend kan niet beter beginnen dan met zo'n vrolijk gekleurd bak pindameelpap met zelfgemaakte frambozen jam. We hebben dit recept gevonden op Bix's blog. Zij is erg fan van Pindameel en verzint allerlei heerlijke recepten voor die voor iedereen gemakkelijk te volgen zijn!
Ingrediënten
- 1 el Pindameel
- 30 gram havervlokken
- 100 ml amandelmelk (ongezoet!)
- 40 gram bevroren frambozen
- 1 el maple siroop
- goede schep natuurlijke yoghurt of kefir
Instructies
- Voor de zelfgemaakte frambozenjam verwarm je op een laag vuurtje de bevroren frambozen samen met de maple siroop/honing en een eetlepel water. Meng goed met elkaar, laat zo'n 10 minuten borrelen en roer goed en prak de frambozen een beetje fijn, totdat er een dikke saus ontstaat.
- Meng de havermoutvlokken samen met het pindameel in een pan en voeg de amandelmelk samen met zo'n 50 ml water toe.
- Zet op een laag vuurtje en laat 5 minuten lichtjes inkoken, totdat je een dikke papachtige structuur hebt.
- Doe in een leuk kommetje en giet er je frambozenjam overheen.
- Eet samen met wat yoghurt.