Gek op Nutella? Dan is deze huisgemaakte en gezonde chocoladepasta met hazelnoten zeker iets voor jou! Wij maakten deze gezonde chocoladepasta met onze verantwoorde Sukrin producten. Zo kun jij zorgeloos genieten van een boterham met chocoladepasta!
Sukrin’s gezonde chocoladepasta
Wist je dat het op 5 februari Wereld Nutella dag is? Deze dag is ontstaan in 2007. Al 15 jaar vieren alle Nutella liefhebbers hun liefde voor Nutella. Wist je dat Nutella is ontstaan na de Tweede Wereld oorlog is ontstaan? In deze periode was cacao schaars. De maker Ferrero uit Italie heeft dit probleem getackeld met een slimme oplossing: hij maakte een pasta met suiker, hazelnoten en een beetje van de schaarse cacao. Hierdoor is de voorvader van Nutella ontstaan. Ondanks dat Nutella ontzettend lekker is, bevat 100 gram maar liefst 57,5 gram koolhydraten, waarvan 56,3 gram suikers. Niet bepaald gezond dus. Wij bedachten daarom een eigen Sukrin’s gezonde chocoladepasta!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: ketodieet, een dieet laag in koolhydraten, glutenvrij, vegetarisch
Allergenen informatie: noten (hazelnoten), melk
Sukrin producten: Sukrin melkchocolade, Sukrin Icing
Porties: 16
Voedingswaarden heel potje (+-245 gram)
- Energie: 1251 Kcal
- Vet: 113,7 gram
- Eiwit: 27,3 gram
- Koolhydraten: 61,7 gram
- Waarvan suiker: 11,7 gram
- Waarvan polyolen: 47 gram
- Netto koolhydraten: 13,9
Voedingswaarden per portie (15 gram)
- Energie: 76 kcal
- Vet: 6,9 gram
- Eiwit: 1,7 gram
- Koolhydraten: 3,8 gram
- Waarvan suiker: 0,7 gram
- Waarvan polyolen: 2,9 gram
- Netto koolhydraten: 0,9 gram
Heb je nog Sukrin melkchocolade repen of Sukrin Icing over? Maak dan eens deze recepten met onze melkchocolade repen of Sukrin icing recepten!
Sukrin's chocoladepasta
Benodigdheden
- oven
- Food processor / Blender / Keukenmachine
- Pannetje + kom (au bain-marie)
Ingrediënten
- 120 gram hazelnoten
- 80 gram Sukrin melkchocolade (2 repen)
- 25 gram Sukrin Icing
- 1,5 eetlepel ongezoete cacaopoeder
- 1 eetlepel zonnebloemolie
Instructies
- Verwarm de oven op 200 graden en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Spreid de hazelnoten over de bakplaat en rooster ze 15 - 20 minuten in de oven. Houd je oven goed in de gaten! Ook kun je de hazelnoten in een pan op middelhoog vuur roosteren. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.
- Extra: mochten de hazelnoten nog een velletje hebben: leg de nog warme hazelnoten tussen twee vellen keukenpapier en rol dit vervolgens stevig over elkaar. Hiermee verwijder je de velletjes van de noten.
- Doe de noten in een foodprocessor en laat deze draaien tot een egale, smeuïge hazelnootpasta.
- Smelt ondertussen de chocolade au bain-marie. Voeg deze samen met de rest van de ingrediënten aan de hazelnootpasta toe. Laat de foodprocessor vervolgens weer draaien tot egale chocoladepasta ontstaat.
- Doe de homemade chocoladepasta in een pot en bewaar hem buiten de koelkast op kamertemperatuur.