Een aardbei is wat ons betreft het lekkerste fruit wat we van eigen bodem kunnen eten. Helemaal om te smullen zijn dan ook deze taartjes met aardbeien. Het verschil met gewone aardbeien taartjes die je koopt bij de bakker of supermarkt? Deze aardbeientaartjes zijn suikerarm en een bron van eiwit! Binnen een uur zet je deze knappe taartjes al op tafel, aan de slag dus!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: proteïnedieet, glutenvrij, vegetarisch, veganistisch, ketodieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel, Sukrin Icing, Sukrin Fiberfin
Porties: 6
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 392 kcal
- Eiwit: 17 gram
- Koolhydraten: 9,3 gram
- waarvan suiker: 5,2 gram
- Vet: 30,1 gram
Tip! Zijn aardbeien niet in het seizoen? kies dan voor ander zacht fruit zoals bramen, frambozen of blauwe bessen!
Zalige aardbeientaartjes met amandelmeel
Een aardbei is wat ons betreft het lekkerste fruit wat we van eigen bodem kunnen eten. Daarom zijn deze aardbeientaartjes ook zo heerlijk! Het verschil met gewone aardbeien taartjes? Hier zitten 60% minder koolhydraten in en de helft minder calorieën. Binnen een uur zet je deze knappe taartjes al op tafel, aan de slag dus!
Ingrediënten
Ingrediënten bodem
- 180 gram Sukrin Amandelmeel
- 30 gram Sukrin Fiberfin, zorgt voor minder taartkruimels
- 20 ml kokosmelk scheutje
- 90 gram Kokosvet
- 50 gram Sukrin Icing
Ingrediënten vulling
- 400 ml Gekoelde kokosmelk
- 50 gram Sukrin Icing
- 250 gram Aardbeien
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Mix het amandelmeel, de fiberfin, het kokosvet en een scheutje kokosmelk door elkaar. Maak er een stevig deeg van.
- Verdeel het deeg over 4 kleine ingevette taartvormpjes. Druk goed aan met de achterkant van een lepel.
- Prik gaatjes in de bodem en koel voor ongeveer 20 minuten. De gaatjes in het deeg zorgen ervoor dat de bodem niet teveel omhoog komt.
- Bak de bodem 20 minuten in de oven, laat vervolgens afkoelen.
- Voor de vulling mix je het hardere gedeelte van het blik kokosmelk met Sukrin Icing. Meng totdat je een romige massa hebt. Giet dit mengsel over de afgekoelde taartbodems.
- Snijd de aardbeien in partjes en leg deze bovenop het kokosroom.
- Strooi om het helemaal af te maken nog wat Sukrin Icing over je aardbeitjes heen en smullen maar!