Dit recept voor bananenbrood van Foodlies is heerlijk om je dag mee te beginnen, maar ook ideaal als lunch of als snack voor wanneer je stevige trek hebt! Het brood is gebakken met amandelmeel.
Ook bevat het geen toegevoegde suikers, want het is gezoet met Sukrin+. Je kunt dus onbezorgd genieten van deze lekkernij! Krijg je het banenbrood niet in een keer op? Snij ‘m dan in plakken nadat het is afgekoeld en bewaar in de vriezer. Zo heb je op ieder moment een ‘vers’ stuk banenbrood zonder dat je daar al te veel moeite voor hoeft te doen!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei, noten (amandel en walnoot), gluten en melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel, Sukrin+
Porties: 14
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 147 kcal
- Eiwit: 6,9 gram
- Koolhydraten: 13,6 gram
- waarvan suiker: 7,7 gram
- Vet: 6,6 gram
Recept & Fotografie: Lisa van Foodlies
www.foodlies.nl
Bananenbrood met rozijnen
Ingrediënten
- 3 eieren
- 3 bananen
- 100 gram Sukrin Amandelmeel
- 50 gram Boekweitmeel (of andere meel naar keuze)
- 25 gram havermout
- 2 tl bakpoeder
- 25 gram Sukrin+
- 2 el melk
- 75 gram walnoten
- 2 el kaneel
- snuf zout
- 1/2 el koek- en speculaaskruiden
- kokosolie om het bakblik mee in te vetten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Hak de walnoten grof.
- Meng eerst het amandelmeel met het boekweitmeel, de havermout, bakpoeder, de Sukrin+, de walnoten, kaneel, koek- en speculaaskruiden met elkaar (kortom alle drogen producten exclusief de rozijnen).
- Klop de eieren los in een aparte kom en voeg de melk toe.
- Prak de bananen en voeg deze toe aan je 'natte mengsel'. Meng goed met elkaar.
- Voeg nu langzaam de mix van droge producten toe. En meng tot een glad beslag zonder klontjes.
- Vet een bakblik in met een beetje kokosolie en stort het beslag in het bakblik.
- Strooi de rozijnen eroverheen en druk zo nodig lichtjes aan.
- Bak ongeveer in 45 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Je kunt controleren of het bananenbrood klaar is door met een lange satéprikker erin te prikken en te controleren of deze droog terugkomt.