Met dit basisrecept kun je goed variëren. Voeg er bijvoorbeeld zaden en pitten aan toe, maak een lekkere topping of breek een suikervrije chocolade reep in stukken en bak zo je chocolademuffins! Natuurlijk zijn ze ook zo heerlijk. Deze muffins zijn suikerarm, maar dat betekent natuurlijk niet dat ze niet verrukkelijk zijn! Hoe eet jij deze muffins het liefst? Gewoon zo of voeg je er nog ingrediënten aan toe?
Geschikt voor welke diëten: suikerarm, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei, melk en gluten. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold
Porties: 14
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 199 kcal
- Eiwit: 5,1 gram
- Koolhydraten: 21,4 gram
- waarvan suiker: 1,6 gram
- Vet: 10,1 gram
Basisrecept voor Suikervrije muffins
Met dit basisrecept kun je goed variëren. Voeg er bijvoorbeeld zaten en pitten aan toe, maak een lekkere topping of breek een suikervrije chocoladereep in stukken en bak zo chocolademuffins!
Ingrediënten
- 200 gram Sukrin Gold
- 2 eieren
- 250 ml melk
- 125 ml plantaardige olie zoals zonnebloemolie of kokosolie
- 400 gram bakmeel (glutenvrij of reguliere)
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng allereerst de melk, olie en de eieren goed met elkaar.
- Voeg vervolgens de Sukrin Gold en het bakmeel toe. Wanneer je glutenvrije bakmeel gebruikt, zorg dan ook voor een rijsmiddel zoals bijvoorbeeld bakpoeder.
- Meng tot je een mooi homogeen beslag hebt.
- Vet een muffintray (12) in met wat olie of bekleed met muffinpapiertjes.
- Verdeel het beslag in twaalven en bak in ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven gaar.