Dit keer een heerlijk recept van Monique van der Vloed voor carrot muffins. Carrot cake is normaal al een wat ‘gezondere’ variant op cake, maar door de suiker te vervangen met bananen en Sukrin+ maak je er wel een heel gezonde lekkernij van! De recepten van Monique staan erom bekend ‘meukvrij’ te zijn en passen daarom ook perfect in een bewuste en gezonde levensstijl!
Geschikt voor welke diëten: glutenvrij, vegetarisch, veganistisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: geen. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin+
Porties: 12
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 221 kcal
- Eiwit: 4,4 gram
- Koolhydraten: 21,4 gram
- waarvan suiker: 13 gram
- Vet: 12 gram
Tip! Heb je niet zo’n sterke keukenmachine? Rasp dan eerst de wortels!
Recept en foto’s: Monique van der Vloed
Carrot Muffins
Ingrediënten
- 500 gram wortels, schoongemaakt en in stukken
- 3 bananen
- 2 el kokosvet of ghee
- 2 el Sukrin+
- 125 gram gedroogde blonde moerbeien
- 200 gram zonnebloempitten
- 50 gram volkoren boekweitmeel
- 1 el wijnsteenbakpoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Zet een muffintray klaar en knip uit twee vellen bakpapier vierkante stukjes.
- Pureer alle ingrediënten voor de muffins in de keukenmachine tot een gladde massa, begin met de wortelen, voeg daarna de rest toe.
- Vul steeds een vormpje met een velletje bakpapier en schep deze daarna flink vol met je beslag.
- Bak de muffins in het midden van de oven gaar in ongeveer 30-35 minuten.
- Laat afkoelen.