Iedereen houdt van marshmallows en iedereen houdt van chocolade(cake)! Nu worden deze twee hemelse varianten met elkaar gemixt! Het goede nieuws is bovendien dat deze variant zo goed (en gezond) in elkaar zit, dat je er extra vaak van kunt genieten! Volg dus snel dit recept voor suikervrije chocolade cake! Volg je een vegetarisch dieet? Vervang dan de gelatine met agar agar.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: glutenvrij, eiwitrijk, ketodieet, suikerarm (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin, Sukrin Icing
Porties: 4
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 103 kcal
- Eiwit: 10,8 gram
- Koolhydraten: 1,2 gram
- waarvan suiker: 0,8 gram
- Vet: 5,7 gram
TIP! Dit recept voor chocolade cake is heerlijk met zelfgemaakt mangoijs!
Chocolade Marshmallow taart
Iedereen houdt van marshmallows en iedereen houdt van chocolade(cake)! Nu worden deze twee hemelse varianten met elkaar gemixt!
Ingrediënten
- 5 eiwitten
- 5-6 el Sukrin
- 1 tl vanille poeder of essence
- 20 gram geraspte kokos
- 5 blaadjes gelatine (voor een strikt vegetarische variant gebruik je 2 gram agar agar)
- 2 eiwitten
- 2-3 el Sukrin Melils
- 15 gram cacao
- 2 blaadjes gelatine (of 0,8 gram agar agar)
- 10 gram kokosrasp (decoratie)
Instructies
- Klop de eiwitten stijf met 5 tot 6 eetlepels Sukrin. Voeg daarna de vanille ne kokos toe.
- Laat de 5 blaadjes gelatine even weken in koud water en knijp ze daarna goed uit en giet er 100 ml kokend water over.
- Giet de gelatine in een dunne straal over de opgeklopte eieren en vouw erdoorheen tot het goed gemixt is. Giet het mengsel in de gewenste vorm en plaats in de koelkast.
- Wanneer je agar agar gebruikt, los je deze op in 100 ml water en breng je dit aan de kook. Laat een beetje afkoelen en vouw in de eiwitten, totdat alles goed gemengd is.
- Mix 2 eiwitten met 2 tot 3 eetlepels Sukrin Melis. Klop dit stijf.
- Mix de cacao en de gelatine of agar agar hier op dezelfde manier in als bij de cake.
- Giet over het cakeje en besprenkel met de koksrasp.
- Laat zo'n 10 minuten inde koelkast afkoelen. Heb je agar agar gebruikt? Dan hoeft de cake niet per se de koelkast in, want agar agar stolt al bij kamertemperatuur!