De eerste cookie dough bar heeft haar deuren in Rotterdam geopend en we zijn allemaal in de ban van deze lekkernij. Helaas bevat het ‘originele’ recept ontzettend veel suikers, koolhydraten en meuk! Tijd dus voor een net zo lekkere, maar dan suikervrije versie van Monique van der Vloed! En deze keer kun je de oven lekker uit laten!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch, suikervrij (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten en noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold
Porties: 7
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 204 kcal
- Eiwit: 3,3 gram
- Koolhydraten: 14,3 gram
- waarvan suiker: 0,2 gram
- Vet: 14,1 gram
TIP! Krijg je het deeg niet helemaal op? Dan kun je er ook nog koekjes van bakken in 25 minuten op 170 graden!
Cookie Dough à la Monique van der Vloed
De eerste cookie dough bar heeft haar deuren in Rotterdam geopend en wij zijn allemaal in de ban van deze lekkernij. Helaas bevat het 'originele' recept ontzettend veel suikers, koolhydraten en meuk! Tijd dus voor een net zo lekkere, maar véél gezondere versie van Monique van der Vloed!
Ingrediënten
- 60 gram kokosolie op kamertemperatuur
- 3 el greensweet stevia sweet Xtra
- 10 druppels greensweet stevia chocolade
- 1 tl vanille bourbon
- 150 gram havermoutmeel (glutenvrij)
- amandelmelk
- 1 kopje cacaonibs
- 3 el Sukrin Gold
Instructies
- Meng alle droge ingrediënten met elkaar.
- Voeg het kokosvet toet en beetje bij beetje de melk. Kneed tot je een goede deegbal krijgt.
- Serveer de cookie dough op lepeltjes of schep zo uit een kom.
- Genieten maar!