Iedereen kent ze wel: chocolate chip cookies. Als een echte chocolade liefhebber, moet je deze koekjes zeker wel eens gemaakt hebben! Vaak bevatten ze te veel suikers waardoor ze niet passen binnen een gezonde leefstijl. Het recept van Linda (@snoepgezond) past daarentegen wel binnen jouw gezonde leefstijl! Met dit recept maak je binnen 20 minuten gemakkelijk zo’n 10 gezonde chocolate chip cookies. Ideaal als je onverwachts visite krijgt of gewoon zin hebt in een gezond tussendoortje na het eten! De basis bestaat uit havermeel, havermout en Sukrin Gold, onze vervanger van basterdsuiker. De amandelmelk en vanille essence zorgen er in dit recept voor dat deze gezonde chocolate chip cookies een lichte zoete smaak krijgen. Heerlijk toch?
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat noten (amandel) en gluten. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold
Porties: 10
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 122 kcal
- Vet: 6,9 gram
- Eiwitten: 2,3 gram
- Koolhydraten: 16,2 gram
- – Waarvan suiker: 1,9 gram
- – Waarvan polyolen: 3,9 gram
- Netto koolhydraten: 12,3 gram
- Vezels: 1,3 gram
Ben je meer fan van witte chocolade? Maak dan eens deze suikerarme witte chocolade macadamia koekjes die je binnen een uur op tafel hebt staan! Wil je toch eens iets anders maken met onze Sukrin Gold? Bekijk dan hier alle recepten met Sukrin Gold!
Recept gezonde chocolate chip cookies
Gezonde chocolate chip cookies
Ingrediënten
- 100 gram havermeel (havermout fijnmalen)
- 50 gram havermout
- 40 gram Sukrin Gold
- 45 gram kokosolie
- 25 ml amandeldrink
- 1 tl vanille essence
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 50 gram chocolate chips of chocolade fijngehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Heb je geen havermeel? Maal dan havermout fijn in de keukenmachine.
- Meng alle droge ingrediënten in een kom door elkaar. Voeg de amandelmelk en kokosolie hieraan toe en kneed tot een egaal koekjes deeg.
- Voeg de chocolade stukjes toe (let op: als een echt suikervrij koekje wil, kies dan voor ‘suikervrije’ chocolade, anders is een goede pure chocolade met een hoger cacao gehalte ook prima).
- Kneed goed door en maak met je handen ongeveer 10 balletjes van het deeg. Verdeel over de bakplaat en druk iets plat. Bak de koekjes voor ongeveer 15 minuten in de oven. Laat goed afkoelen, voordat je er van gaat eten.