Ben jij gek op donuts? Vaak passen deze niet in een gezonde leefstijl vanwege de vele suikers die donuts bevatten. Echter is onze ambassadeur Tisha weer de keuken ingedoken om gezonde donuts te maken. Dit zijn niet zomaar gezonde donuts, het zijn donuts waar je volledig zonder schuldgevoel van kunt genieten. Er is namelijk gebruik gemaakt van eiwitpoeder, wat ervoor zorgt dat deze donuts hartstikke eiwitrijk zijn! Ze bevatten niet veel calorieën, zijn laag in koolhydraten en bevatten minder suikers. Hoe? Dit komt doordat ze onze suikervervangers gebruikt heeft! Heb je onze Sukrin Gold, Kokosmeel, Sukrin Karamelsiroop en onze Sukrin icing nog in de kast staan? Dan kun je direct aan de slag met dit recept!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: proteïnedieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten, soja en melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Kokosmeel, Sukrin icing, Sukrin Gold en Sukrin Karamelsiroop
Porties: 5 porties
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 130 kcal
- Eiwit: 17,8 gram
- Koolhydraten: 6 gram
- waarvan suiker: 5,2 gram
- Vet: 2,5 gram
Ben je benieuwd wat je naast deze gezonde donuts nog meer kunt maken met onze Sukrin Gold? Bekijk hier alle Sukrin Gold recepten! Wil je liever iets maken met onze kokosmeel? Dan vind je hier onze kokosmeel recepten!
Gezonde donuts met karamel
Ingrediënten
Ingrediënten voor de donuts
- 100 gram eiwitpoeder in de smaak salted caramel
- 35 gram Sukrin Kokosmeel
- 25 gram Sukrin Gold
- 1 el Sukrin Karamelsiroop
- 150 gram appelmoes zonder toegevoegde suikers
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- 1 snufje nootmuskaat
Ingrediënten voor de frosting
- 35 gram Sukrin Icing
- 1 el water
- 1 el Sukrin Karamelsiroop
- 1 snufje kaneel
- 1 el Sukrin Gold
Instructies
- Verwarmde oven op 160 graden.
- Meng het eiwitpoeder samen met de kruiden, de SukrinGold, het bakpoeder en het kokosmeel.
- Vervolgens voeg je de appelmoes en de siroop toe. Roer voorzichtig. In het begin zal je denken dat je te weinig natte ingrediënten hebt, maar met enig geduld zal je zien dat het een homogene, luchtige massa wordt.
- Neem nu een donutbakblik en smeer dit in met kokosolie.
- Vul nu de donutvormpjes een voor een tot de bovenkant. Dit kun je met een gewone lepel doen, maar een spuitzak werkt vlotter.
- Zet de donuts voor 10 minuten in de oven. Let op dat de donuts deze tijd niet overschrijden. De eiwitpoeder salted caramel kan de neiging hebben om uit te drogen op deze manier. Zo zal er heel wat smaak van de donuts verloren gaan. Dat zou zonde zijn!