Heek is een heerlijk smakende witvis, die je op verschillende manieren kunt bereiden. De vis kun je bakken in de pan, maar deze keer kiezen we ervoor om de vis een krokant korstje te geven met Mediterraanse smaken van olijf, Parmezaanse kaas, basilicum en afgemaakt met amandelmeel. Zo heb je de basis van een heerlijk hoofdgerecht rijk aan proteïne en natuurlijk glutenvrij en koolhydraatarm!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: eiwitrijk, glutenvrij, koolhydraatarm, ketodieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat melk, vis en noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel
Porties: 2
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 247 kcal
- Eiwit: 30 gram
- Koolhydraten: 10,1 gram
- waarvan suiker: 6,8 gram
- Vet: 8,3 gram
Tip! Heerlijk in combinatie met noodles!
Hake met een mediteraans korstje
Hake is een heerlijk smakende witvis, die je op verschillende manieren kunt bereiden. Deze keer kiezen we ervoor om de vis een krokant korstje te geven met mediterraanse smaken van olijf, Parmezaanse kaas, basilicum en afgemaakt met amandelmeel. Zo heb je de basis van een heerlijk hoofdgerecht vol met proteïne en natuurlijk glutenvrij en koolhydraatarm!
Ingrediënten
- 2 Hake filets
- 20 gram Sukrin Amandelmeel
- 50 gram Olijven mix
- 30 gram Zongedroogde tomaten
- 1 handje Basilicumblaadjes
- 1 el Parmezaanse kaas
- kwart Citroen
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 C.
- Ontvel de hake filets als dit nodig is.
- Snijd de olijven en de zongedroogde tomaten klein en doe ze in de kom.
- Mix de amandelmeel door je zongedroogde fijngesneden tomaten en olijven en scheur er de basilicum blaadjes doorheen.
- Leg de hake filets op een bakplaat bekleed met bakpapier en smeer de bovenkant van de filets in met je mengsel. Dit mag best wel een flinke laag zijn.
- Strooi er de Parmezaanse kaas overheen.
- Bak in ongeveer 15-20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
- Dien de hake op en besprenkel met een beetje citroensap.