Deze pannenkoeken zijn een ware smaakbeleving, doordat ze met kokosmeel zijn gemaakt. Hierdoor bevatten ze veel minder koolhydraten en extra veel vezels. Serveer de pannenkoeken met een topping die jij lekker vindt. Zo kun je kiezen voor wat suikervrije poedersuiker, Sukrin Gold Siroop of met een heerlijke zelfgemaakte jam! Wat is jou favoriete topping voor op je pannenkoeken?
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: suikerarm, vegetarisch, ketodieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei, noten (amandel) en gluten. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold, Sukrin Kokosmeel
Porties: 3
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 88 kcal
- Eiwit: 3,4 gram
- Koolhydraten: 1,4 gram
- waarvan suiker: 1,3 gram
- Vet: 7 gram
TIP! Dol op pannenkoeken? Begin dan ook eens je ochtend met deze American Pancakes!
Kokospannenkoekjes
Ingrediënten
- 2 el Kokosmeel
- 2 eieren
- 60 ml amandelmelk
- 2 tl Sukrin Gold
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 el kokosolie + wat olie om in te bakken
- snufje zout
Instructies
- Meng allereerst de eieren, amandelmelk en de vloeibare kokosolie met elkaar.
- Meng daarna het kokosmeel, de Sukrin Gold, het bakpoeder en het snufje zout met elkaar.
- En voeg de droge en natte ingrediënten met elkaar tot je een gladde, redelijk dikke substantie hebt.
- Verwarm een koekenpan met een goede anti-aanbaklaag op het vuur en smelt daarin de kokosolie. Laat goed heet worden.
- Voeg ongeveer 1/4 van het mengsel toe aan de goed verwarmde pan en bak de pannenkoeken zo'n 2-4 minuten per kant.
- Herhaal dit met de rest van het mengsel en bewaar de gebakken pannenkoeken tussen twee borden.
- Serveer met een topping naar keuze, bijvoorbeeld met deze zelfgemaakte suikervrije jam!