Dit compacte amandelbrood zit bomvol goede voedingsstoffen. Het ontvette amandelmeel zorgt wel voor de karakteristieke smaak van amandelen, maar bevat flink minder koolhydraten. Dit recept voor koolhydraatarm brood is perfect voor tijdens het koolhydraatarm dieet of een ander dieet.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: glutenvrij, eiwitrijk, vegetarisch, suikerarm (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat melk, soja, ei en noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel, Sukrin Fiberfin, Sukrin
Porties: 14
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 84 kcal
- Eiwit: 10,2 gram
- Koolhydraten: 3,2 gram
- waarvan suiker: 1,6 gram
- Vet: 2,7 gram
Recept koolhydraatarm amandelbrood
Koolhydraatarm amandelbrood
Dit compacte amandelbrood zit bomvol goede voedingsstoffen. Het ontvette amandelmeel zorgt wel voor de karakteristieke smaak van amandelmeel, maar is een stuk calorie vriendelijker!
Ingrediënten
- 5 eieren
- 2 eiwitten
- 40 gram Sukrin Fiberfin
- 140 gram Sukrin Amandelmeel
- 20 gram whey proteïne (kan ook vervangen worden met meer amandelmeel of Fiberfin)
- 200 ml kwark
- 2 tl physilium
- 2 tl bakpoeder
- 1-2 tl Sukrin
- snuf zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Vet een broodtin in.
- Klop de eiwitten met het zout stijf en zet apart.
- Mix alle 'droge' ingrediënten en voeg daarna de kwark en eieren toe.
- Voeg het geklopte eiwit in je beslag.
- Stort het deeg in de ingevette broodbak.
- Bak in ongeveer 30 minuten gaar.