Rond de feestdagen en het nieuwe jaar eten we allemaal massaal appelbeignets en oliebollen. Als je wil afvallen of op jouw suikerinname wil letten, is het eigenlijk verstandig om deze vette happen te laten staan. Maar gelukkig hebben wij een heerlijk recept waarmee je suikerarm het nieuwe jaar in gaat. Namelijk met koolhydraatarme oliebollen en appelbeignets uit Oanh’s Kitchen. 1 oliebol bevat slechts 3,8 gram koolhydraten en 1 appelbeignet bevat slechts 4,4 gram koolhydraten. Deze oliebollen en appelbeignets zijn niet alleen suikerarm, maar ook nog eens eiwitrijk!
Bereidingstijd: 30 minuten
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch, lactosevrij, koolhydraatarm (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat soja, ei, noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: 10 g Sukrin+, Sukrin Icing, Amandelmeel
Porties: 6 oliebollen of 8 appelbeignets
Voedingswaarden per portie:
Oliebollen:
- Energie: 113 kcal
- Eiwit: 10,7 g
- Koolhydraten: 3,8 g
- waarvan suiker: 1,6 g
- Vet: 5,7 g
Appelbeignets:
- Energie: 92 kcal
- Eiwit: 8 g
- Koolhydraten: 4,4 g
- waarvan suiker: 2,6 g
- Vet: 4,2 g
Recept koolhydraatarme oliebollen en suikervrije appelbeignets
Koolhydraatarme appelbeignets en oliebollen uit Oanh's Kitchen
Ingrediënten
- 60 gram sojameel
- 10 gram eiwitpoeder
- 25 gram amandelmeel
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 10 gram Sukrin +
- 2 eieren
- 70 ml ongezoete amandelmelk
- 1/2 tl vanille extract of een snuf kaneel
- 1 grote appel (als je appelbeignets maakt)
- olie
- Sukrin Icing
Instructies
- Meng alle ingrediënten behalve de appels, de olie en poedersuiker tot een glad beslag. Het mag niet te stevig zijn en niet te waterig. Voeg eventueel extra amandelmelk toe als het te stevig is, doseren is de truc!
- Verwarm de olie in een pannetje.
- Maak een mooi bolletje met een ijsschepper of twee lepels en glijd het bolletje beslag rustig in het pannetje met hete olie.
- Als je suikervrije appelbeignets wilt maken, schil de appel, verwijder de klokhuis en snijd de appel in 8 schijven. Doop de schijven in het beslag en glijd in het pannetje met olie.
- Draai de oliebollen of appelbeignets na enkele minuten om en haal ze uit de olie als ze mooi bruin zijn geworden. Laat ze even uitlekken op een bordje met keukenpapier.
- Serveer de oliebollen of appelbeignets met kaneel en/of Sukrin Icing.