Deze marsepeinen paaseitjes zijn ideaal om je cupcakes of taart mee te versieren, maar je kunt ze natuurlijk ook opdienen op een schaaltje en er zo van genieten! Ze smaken hetzelfde als normale marsepein, maar zijn suikervrij! Daarnaast bevatten ze maar liefst 53% minder calorieën, 70% meer proteïne, 90% minder koolhydraten en 45% minder vet dan normale marsepein. Je hoeft deze eieren dus niet eerst te verstoppen voor je ze mag opeten!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: eiwitrijk, proteïnedieet, suikerarm, glutenvrij, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei, melk en noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel, Sukrin Icing, Sukrin chocolade
Porties: 12
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 43 kcal
- Eiwit: 4,7 gram
- Koolhydraten: 1,2 gram
- waarvan suiker: 0,9 gram
- Vet: 1,8 gram
Tip! Voeg eens wat (natuurlijke) kleurstof toe voor extra vrolijke paaseitjes!
Marsepeinen paaseitjes!
Deze marsepeinen paaseitjes zijn ideaal om je cupcakes of taart mee te versieren, maar je kunt ze natuurlijk ook opdienen op een schaaltje en er zo van genieten! Ze smaken hetzelfde als normale marsepein, maar zijn suikervrij!
Ingrediënten
- 2 eieren
- 90 gram Sukrin Amandelmeel
- 60 gram Sukrin Icing ter garnering
- 1-2 druppels amandel essence
- 1 reep Sukrin chocolade
Instructies
- Breek de eieren doormidden en scheid het eiwit van het eigeel. Met het eigeel kun je iets anders maken, bijvoorbeeld een omelet. Het eiwit doe je in een kom.
- Voeg de Amandelmeel, Sukrin Icing en de amandel essence aan het eiwit toe.
- Kneed met je handen tot een mooi deeg.
- Proef tijdens het kneden een paar keer het deeg. Zo kun je naar smaak meer Sukrin Melis toevoegen of meer Amandelmeel.
- Laat het deeg ongeveer 15 minuten stijf worden in de koelkast.
- Rol er nu kleine paaseitjes van.
- Verwarm au bain marie in een pannetje de Sukrin chocolade en doe deze in een kleine spuitzak.
- Trek mooi chocoladelijntjes over de paaseieren en laat dit goed afkoelen voordat je de eieren opdient!
- De paaseieren kun je ongeveer een week bewaren in de koelkast als je ze goed afdekt.