“Je bent jezelf niet als je trek hebt”. Deze slogan kennen we allemaal wel en klopt als een bus. Als we trek hebben, krijgen we vaak de neiging om ongezond eten naar binnen te werken. Dit komt vaak niet ten goede van onze bloedsuikerspiegel. De snelheid waarmee onze bloedsuikerspiegel stijgt na het eten van ongezond eten, is dezelfde snelheid waarmee ons bloedsuikerspiegel ook weer daalt. Om een dip te voorkomen is het dus belangrijk om gezond te eten en dit is ook mogelijk met gezonde snacks. Over wat voor gezonde snacks hebben wij het? Over pinda chocolade repen! Deze repen zijn namelijk suikerarm en bevatten een bron van eiwitten. Onze ambassadeur Elise (@foodi.e.s) is bedenker van dit goddelijke recept en maakte deze pinda chocolade repen met Sukrin Gold en ahornsiroop.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: suikerarm, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat noten (amandel), pinda, gluten en soja. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Amandelmeel, Sukrin Ahornsiroop, Sukrin Gold
Porties: 11
Voedingswaarden per portie:
-
- Energie: 228 kcal
- Vet: 14,9 gram
- Eiwitten: 9,8 gram
- Koolhydraten: 12,5 gram
- Waarvan suiker: 4,3 gram
- Waarvan polyolen: 2,1 gram
- Netto koolhydraten: 10,4 gram
- Vezels: 5,9 gram
Gek op heerlijke chocolade repen zoals bounty? Maak dan eens deze koolhydraatarme bountytaart die bedacht is door Club Slank! Ben je meer een fan van Oreo? Maak dan eens een gezondere variant ervan en bak deze gluten- en suikervrije oreo koekjes! Maak met onze melkchocolade reep ook eens een gezonde variant van Reese’s chocolade pinda cups!
Pinda chocolade repen
Ingrediënten
- 75 gram Sukrin Amandelmeel
- 75 gram havermeel
- 4 eetlepels Sukrin ahornsiroop
- 6 eetlepels kokosnoot olie 60 gram
- scheutje water om er een deeg van te maken
- 15 gram Sukrin Gold
- 15 gram pindameel
- 100 milliliter water
- 3 eetlepels vloeibare pindakaas
- Pinda's
- 2/3 Pure chocoladereep
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 ° C en meng de Sukrin Amandelmeel, havermeel, Sukrin ahornsiroop, kokosnootolie en scheutje water door elkaar. Vorm van deze mix een (langer) vierkant en bak deze 10-12 minuten.
- Meng ondertussen de pindameel, Sukrin Gold, 100 ml water en vloeibare pindakaas door elkaar tot het een beetje een deeg achtige textuur vormt
- Leg dit op de 1e laag.
- Smelt de pure chocolade au bain marie
- Leg wat pinda's op de 2e laag
- Dompel de repen in de chocolade en laat afkoelen.