Wist je dat roze koeken officieel eigelijk glacékoek heten en ook wel eens fondantkoekjes worden genoemd? Een roze koek uit de supermarkt bevat zo’n 33 gram koolhydraten per koek, waarvan maar liefst 21 gram suiker per koekje. Niet bepaald gezond dus!
Roze koeken recept
Anouk van Foodtrackerz dook de keuken in en maakte een luchtige variant van roze koeken met onze Kokosmeel en Sukrin Gold. In plaats van 235 kilocalorieën per koekje, maakte zij een variant met slechts 150 kilocalorieën, slechts 12 gram netto koolhydraten en maar liefst 17 gram eiwitten per koekje. Een stuk verantwoorder dus! Met dit recept maak je 3 luchtige roze koeken en gebruik je onze Sukrin Gold als suikervervanger.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: eiwitrijk, glutenvrij, vegetarisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat melk en ei. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Kokosmeel, Sukrin Gold
Porties: 3
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 150 kcal
- Eiwit: 17 gram
- Koolhydraten: 31,3 gram
- Waarvan polyolen: 19,3 gram
- Waarvan suiker: 5,5 gram
- Netto koolhydraten: 12 gram
- Vet: 4 gram
Ben je op zoek naar andere heerlijke en suikerarme recepten met onze Sukrin Gold? Neem een kijkje op deze pagina voor Sukrin Gold recepten!
Roze koeken
Ingrediënten
3 Roze koeken
- 30 gram havermeel
- 30 gram vanille eiwitpoeder
- 15 gram Kokosmeel
- 2 eiwitten
- 85 ml magere melk
- 20 gram halvarine light
- 60 gram Sukrin Gold
- 0,5 tl vanille aroma
- snuf zout
Topping
- 150 gram magere vanille kwark
- rode kleurstof
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng de droge ingrediënten met elkaar in een kom en voeg daarna de natte ingrediënten toe, zorg ervoor dat de halvarine gesmolten is wanneer je dit toevoegt aan het beslag.
- Mix dit samen tot je een mooi beslag hebt.
- Verdeel het beslag over 3 roze koek of muffin vormpjes.
- Doe de cakejes in de oven voor 25 minuten en laat volledig afkoelen.
- Meng de kwark met de rode kleurstof en top de cakejes hiermee af.
- Optioneel kan je de cakejes nog versieren met frambozen, gedroogd rood fruit en sprinkels.