Wat geeft kokos toch altijd een heerlijke smaak aan je gerechten! Zodra je kokos gebruikt, begint je keuken heerlijk te geuren. Deze super snelle kokoscake maak je met de Sukrin cakemix en gedroogde kokos. De cake is suikervrij en bevat een bron van eiwitten. Onbezorgd smullen dus van deze kokoscake.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: suikervrij, vegetarisch, glutenvrij, ketodieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat sesam en ei. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Universele bakmix
Porties: 10
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 213 kcal
- Eiwit: 6,9 gram
- Koolhydraten: 3,9 gram
- waarvan suiker: 0,4 gram
- Vet: 18,5 gram
TIP! Maak eens een heerlijke topping van Griekse yoghurt met kokosrasp en smeer deze op de cake.
Smeuïge Kokoscake
Wat geeft kokos toch altijd een heerlijke smaak aan je gerechten! Zodra je kokos gebruikt, begint je keuken heerlijk te geuren. Deze supersnelle kokoscake maak je met de Sukrin cakemix en gedroogde kokos. Met dit recept kan je onbezorgd smullen van deze kokoscake!
Ingrediënten
- 1 pak Sukrin cakemix
- 150 ml water
- 75 ml neutrale olie zoals bijvoorbeeld zonnebloemolie
- 3 eieren of een eivervanger
- 50 gram gedroogde kokosrasp
- 1/2 tl kaneel
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een cakeblik in met kokosolie of een ander vet.
- Meng de cakemix met de gedroogde kokosrasp en voeg vervolgens de eieren, het water en de olie toe. Mix goed.
- Stort het beslag in de ingevette cakevorm en bak zo'n 30 minuten in de voorverwarmde oven!
- Laat de cake afkoelen en voeg eventueel nog een topping toe.