Heerlijke hartige spinazietaart. Door bladerdeeg te vervangen door Sesammeel krijgt de taart een heerlijke nootachtige smaak en is hij veel minder vet en veel minder koolhydraten dan andere hartige taarten. De Fiberfin zorgt voor extra vezels. En als je deze taart combineert met een salade heb je een complete maaltijd! Natuurlijk ook heerlijk als snack bij een borrel!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: eiwitrijk, vegetarisch, glutenvrij, ketodieet, suikerarm (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat sesam. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Sesammeel, Sukrin Fiberfin
Porties: 6
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 343 kcal
- Eiwit: 26,4 gram
- Koolhydraten: 7,4 gram
- waarvan suiker: 2,4 gram
- Vet: 21,4 gram
Tip! Voeg ook eens andere (gebakken) groenten toe zoals aubergine, courgette of champignons!
Spinazie taart met Fiberfin
Heerlijke hartige spinazietaart. Door bladerdeeg te vervangen met Sesammeel krijgt de taart een heerlijke nootachtige smaak en is hij veel minder vet en bevat veel minder koolhydraten dan andere hartige taarten. De Fiberfin zorgt voor extra vezels. En als je deze taart combineert met een salade heb je een hele complete maaltijd! Natuurlijk ook heerlijk als snack bij een borrel!
Ingrediënten
Voor het deeg
- 100 gram Sukrin sesammeel
- 50 gram Sukrin Fiberin
- 50 gram boter
- 100 ml huttenkaas
Voor de vulling
- 250 gram spinazie
- 1 ui
- 100 gram feta
- 100 ml huttenkaas
- 100 ml melk
- 2 eieren
- 100-200 gram geraspte kaas
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Doe het Sukrin Sesammeel, de Fiberfin, de boter en de huttenkaas is een grote kom en kneed tot eeen deeg. Je kunt er ook voor kiezen om een mixer te gebruiken met deeghaken.
- Kneed het deeg in een lage taartvorm het laat ongeveer een half uur rusten.
- Verwarm de oven voor op 225 C.
- Bak de taartbodem ongeveer 10 minuten.
- Ondertussen maak je de vulling voor de spinazietaart door de spinazie te koken en deze daarna goed uit te laten lekken. Zorg dat er zo min mogelijk vocht in de spinazie blijft zitten, ander krijg je een hele natte taart.
- Snijd een uitje fijn en verkruimel de feta. verdeel dit vervolgens over je taartbodem.
- Mix de spinazie met zout, peper, de melk, eieren en giet dit ook in de taartvorm.
- Verdeel de geraspte kaas over je vulling.
- Bak de taart gaar in ongeveer 30 minuten op 225 C.