Als jij een taart liefhebber bent is dit recept echt iets voor jou! Deze sponscake is gemakkelijk en snel gemaakt met weinig ingrediënten. Bovendien wordt er in dit recept geen bloem en suiker gebruikt. De taart is glutenvrij, eiwitrijk en suikerarm. Perfect voor gebruik als taartlaag of als basis voor glutenvrije cakejes.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: glutenvrij, ketodieet, eiwitrijk, vegetarisch, suikerarm (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei en noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin, Sukrin Amandelmeel, Sukrin FiberFin
Porties: 12
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 51 kcal
- Eiwit: 5,5 gram
- Koolhydraten: 1,4 gram
- waarvan suiker: 0,6 gram
- Vet: 2,2 gram
Tip: Snijd de cake in twee lagen voordat het helemaal is afgekoeld en bedek met een vochtige doek! Lekker met bijvoorbeeld slagroom en fruit ertussen.
Sponscake zonder meel
Ingrediënten
- 4 eieren
- 100 gram Sukrin
- 80 gram Sukrin Amandelmeel
- 20 gram Sukrin Fiberfin
- 4 el water
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Beboter een rond bakblik.
- Klop de eieren met Sukrin en voeg vervolgens het water toe. Mix het Amandelmeel en FiberFin in een andere kom en voeg het langzaam toe aan het andere mengsel.
- Giet het mengsel in de cakevorm.
- Bak 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.