Lekkere cookie dough ijs zonder toegevoegd suiker, hoe dan? Deze overheerlijke cookie dough ijs maak je zonder toegevoegd suiker en kun je combineren met vers fruit. Geniet ervan!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: suikerarm, vegetarisch, ketodieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten, ei en melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Fiberfin, Sukrin:1 & Sukrin Gold
Porties: 28 bolletjes
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 146 kcal
- Eiwit: 2,3 gram
- Koolhydraten: 5,1 gram
- waarvan suiker: 1,1 gram
- Vet: 12,7 gram
TIP! Kook Sukrin Gold in een pannetje totdat het vloeibaar is en serveer over je ijs!
Recept & fotografie: The Sugar Free Baker
Suikervrij Cookie Dough ijs
Lekker cookie dough ijs zonder suiker, hoe dan? Deze overheerlijke cookie dough ijs maak je zonder suiker en kun je combineren met vers fruit. Geniet ervan!
Ingrediënten
- 115 gram zachte boter (kamertemperatuur)
- 70 gram Sukrin Gold
- 1/2 ei
- 1 tl vanille extract
- 3/4 tl bakpoeder
- 145 gram tarwebloem
- 20 gram Fiberfin
- 50 gram Sukrin:1
- 1/2 tl zout
- optioneel: suikervrije pure chocolade
- 2 vanillestokjes
- 125 gram eidooiers
- 95 gram Sukrin:1
- 6 dl slagroom
- 1,5 dl volle melk
Instructies
- Begin met het maken van het koekjesdeeg en mix boter met Sukrin Gold totdat het een luchtig mengsel is.
- Voeg het halve ei en vanille extract erbij en meng het samen.
- Meng in een andere kom, bakpoeder, tarwebloem, Sukrin:1, Fiberfin en zout samen.
- Meng alles goed samen totdat je een dik deeg krijgt.
- Als je chocolade erbij wilt gooien, hak het dan in kleine stukjes en gebruik je handen om in het deeg te mengen.
- Nu moet het deeg even rusten, doe er vershoudfolie overheen en zet het in de koelkast.
- Nu gaan we beginnen met het maken van ijs. Snij de vanille stokjes door het midden en haal de zaadjes met een lepel eruit. Gooi de stokjes nog niet weg!
- Gebruik een staafmixer om de eidooiers en Sukrin:1 tot een dik mengsel te krijgen (3 minuten mengen).
- Voeg de vanille zaadjes toe, mix het nogmaals en zet het apart.
- Breng de slagroom aan de kook op een middel-laag pitje in een pannetje met dikke bodem. Gooi de vanille stokjes erbij en laat dit samen koken.
- Laat het koken totdat het crèmelaagje zichtbaar is. Zodra het begint te stomen dan is het goed!
- Zodra dit gebeurd is, kun je de slagroom door een zeef halen en in een kom gieten. Nu kan je de vanillestokjes eruit halen.
- Giet het mengsel in je ijsmachine en volg de beschrijving van je apparaat.
- Haal je cookie-dough uit de vriezer en scheur hier stukken vanaf. Wij houden van grove stukken, maar je kunt ook kleinere stukken doen.
- Voeg deze toe aan je ijsmengsel als deze nog vrij vloeibaar is.
- Als het ijs niet helemaal opstijft in de ijsmachine, giet het dan over in een bak en vries nog in voor een paar uur.
- Genieten maar!