Deze amandelrepen zijn ideaal als snel ontbijt of neem ze mee in je lunchbox als gezonde snack. Je kunt ze heel gemakkelijk zelf maken en door de amandelen in deze ‘nutty bars’ raak je er ook nog eens goed verzadigd van! Je maakt deze repen extra feestelijk door een reep Sukrin chocolade te smelten en de repen aan de buitenkant een chocolade laagje te geven, maar je kan deze laatste stap ook weglaten!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: glutenvrij, suikerarm, ketodieet, vegetarisch, veganistisch (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat noten (amandel). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold Siroop, Sukrin Icing, Sukrin Amandelmeel
Porties: 4
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 178 kcal
- Eiwit: 46,9 gram
- Koolhydraten: 3,1 gram
- waarvan suiker: 1,4 gram
- Vet: 12,9 gram
TIP! Maak deze repen ook eens met een notenmix van walnoten, pinda’s en amandelen!
Suikervrije Amandel chocolade ontbijtrepen
Deze amandelrepen zijn ideaal als snel ontbijt of neem ze mee in je lunchbox als gezonde snack. Je kunt ze heel gemakkelijk zelf maken en door de amandelen in deze 'nutty bars' raak je er ook nog eens goed verzadigd van!
Ingrediënten
- 60 gram FiberSirup
- 90 gram amandelen
- 15 gram Sukrin Amandelmeel (1 flinke el)
- 13 gram Sukrin Melis (1 flinke el)
- 1 tl vanille essence
- 1 reep Sukrin chocolade (optioneel)
Instructies
- Verwarm de FiberSirup in een pannetje of in een kommetje in de magnetron 20 seconden op vol vermogen.
- Hak de amandelen in een food processor of met de hand. Zorg dat je een goede mix hebt van grove en fijngehakte amandelen.
- Mix de amandelen met de Sukrin Melis, amandelmeel en de vanille.
- Voeg deze droge mix toe aan de warme Fiber Sirup tot je een kleverige deeg hebt.
- Laat het deeg even afkoelen voordat je er repen van maakt.
- Maak twee lepels nat en vorm met de achterkant van de lepels de repen.
- Plaats te repen in de vriezer voor ongeveer 30 minuten, zodat ze kunnen uitharden.
- Je kunt nadat de repen goed zijn afgekoeld Sukrin chocolade smelten en deze over de repen heen gieten.