Dat wortels gezond zijn, weten we allemaal. Maar kun je een carrot cake bakken zonder toegevoegde suikers? Jazeker! In deze blog vind je namelijk het recept voor een suikerarme carrot cake van Annabella’s Foodblog. Door de wortels krijgt de cake al een zoetere smaak, maar door onze suikervervanger Sukrin Gold te gebruiken, in plaats van suiker, krijgt deze carrot cake een nog zoetere smaak. Door de frisse smaak van de roomkaas, is deze carrot cake heerlijk als je lekker in de tuin of op het balkon in het zonnetje zit.
Geschikt voor welke diëten: ketodieet, vegetarisch dieet, suikerarm dieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei, gluten, walnoot, melk. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold
Porties: 8
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 508 kcal
- Eiwit 13,7 gram
- Koolhydraten: 35,6 gram
- waarvan suiker: 4,4 gram
- Vet: 33,7 gram
Ben je gek op wortels? Maak dan ook eens deze carrot muffins van voedingsdeskundige Monique van der Vloed die passen binnen jouw bewuste en gezonde levensstijl! Wil je liever een andere cake maken dan deze suikerarme carrot cake? Maak dan eens onze suikervrije pompoencake!
Suikerarme carrot cake
Ingrediënten
- 4 eieren
- 300 gram Sukrin Gold
- 300 gram wortels
- 60 gram walnoten
- 350 gram bloem
- 1 eetlepel vanille extract
- 1/2 theelepel kaneel
- 1 theelepel koek & speculaas kruiden
- 100 gram ongezouten roomboter
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160 graden (heteluchtoven)
- Begin met het raspen van de wortels. Anne vindt het fijn op grove stukken te raspen voor de carrot cake maar je mag het ook fijn raspen. Voor de smaak maakt het niks uit. Hak ook de walnoten in kleine stukjes.
- Klop in een ruime kom de roomboter voor een paar minuten zodat deze luchtig wordt. Voeg hier de Sukrin Gold bij en mix tot dat de ‘suiker’ is opgenomen. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren aan het beslag toe.
- Zodra je een glad beslag hebt kan je het bloem en de kruiden toevoegen. Leg dan vervolgens de mixer weg en schep met behulp van een spatel de geraspte wortel en gehakte walnoten toe.
- Vet de bakvorm in die je gaat gebruiken met wat extra roomboter en stort het beslag in de vorm. Anna gebruikte een bakvorm van 15 cm. Het beslag is genoeg voor 2 lagen waarmee je een 4 laagste carrot cake kan maken. Je kan er voor kiezen als je 2 vormen hebt om ze tegelijk te bakken, en anders achter elkaar!
- Zet de vorm in het midden van de oven en bak de cake gaar in 35 tot 45 minuten.
- Terwijl de carrot cake aan het afkoelen is kun je de roomkaas vulling maken. Dit doe je door de roomkaas een paar minuten luchtig te kloppen met een handmixer en vervolgens de Sukrin Gold en het vanille extract toe te voegen.
- Zodra de cake is afgekoeld kan je de de 2 cake’s door het midden snijden zodat je 4 x een helft hebt. Smeer tussen elke helft een laag van de roomkaas vulling en stapel de carrot cake. Maak het af met wat extra wortel rasp!