Zijn ze niet prachtig? Je gelooft bijna niet dat deze marshmallows suikerarm en koolhydraatarm zijn. Deze marshmallows bestaan voor maar liefst 83% uit proteïne. Je kunt ze allerlei kleurtjes geven door natuurlijke kleurstoffen te gebruiken. Bovenstaande zijn gekleurd met natuurlijke kleurstof gemaakt van bieten. Wij hebben ze vervolgens nog even gedipt in gesmolten Sukrin chocolade om ze extra lekker te maken!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: eiwitrijk, suikerarm, koolhydraatarm, proteïnedieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin kokosmeel, Sukrin Icing, Sukrin melkchocolade
Porties: 30
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 6 kcal
- Eiwit: 1,3 gram
- Koolhydraten: 0,1 gram
- waarvan suiker: 0,1 gram
- Vet: 0 gram
Tip! Maak verschillende soorten marshmallows door met verschillende dippings te werken. Bijvoorbeeld kokosrasp of discoballetjes!
Suikervrije marshmallows
Zijn ze niet prachtig? Je gelooft bijna niet dat deze marshmallows suikervrij en koolhydraatvrij zijn. Je kunt ze allerlei kleurtjes geven door natuurlijke kleurstoffen te gebruiken. Bovenstaande zijn gekleurd met natuurlijke kleurstof gemaakt van bieten.
Ingrediënten
- 3 keer het eiwit van 3 grote eieren
- 14 gelatine blaadjes
- 80 gram Sukrin Icing
- paar druppels vanille extract
- 1 el Sukrin Kokosmeel
- snufje zout
- Optioneel: (natuurlijke) kleurstof naar keuze
- Optioneel: Sukrin melkchocolade om in te dippen
Instructies
- Bekleed een bakblik of ovenschaal van 20 x 20 cm met bakpapier en bestrooi dit met een dun laagje kokosmeel.
- Laat de gelatinebladen weken in koud water tot ze zacht zijn geworden.
- Mix met een (elektrische) mixer in een kom de eiwitten.
- Blijf kloppen en voeg ook de Sukrin Icing en de vanille extract toe. Blijf kloppen totdat je pieken kunt maken met het beslag en het volledig stijf is.
- Laat de gelatine uitlekken in een zeef. En doe deze in een pan. Zet het vuur zo laag mogelijk en laat de gelatine langzaam smelten. Wanneer er geen stukjes gelatine meer zijn, voeg je deze in de meringue.
- Spatel de gelatine er doorheen totdat je een dik beslag hebt en alles goed met elkaar is gemengd.
- Giet of spatel het beslag nu in je bakvorm en sprenkel er nog wat kokosbloem overheen.
- Laat minimaal voor 3 uur opstijven in je koelkast, voordat je er vierkantjes uitsnijdt.
- Je kunt nu de chocolade smelten en hier de marshmallows even kort in dippen.