Ook zo dol op chocolade? Onze ambassadeur Anne van Annabella’s Foodblog heeft deze heerlijke suikervrije chocoladetaart gemaakt! Bij deze chocolade taart wordt er gebruik gemaakt van de Sukrin Bakmix als basis. Deze bakmix bevat helemaal geen suikers. Ideaal om jouw favoriete cake of taart mee te maken dus! Om de botercrème zoeter te maken zonder suiker toe te voegen, heeft ze Sukrin Icing gebruikt in deze suikervrije chocoladetaart! Met onze bakmix kun je er ook voor kiezen om een heerlijke red velvet cake te maken. Bekijk hier het recept voor de red velvet cake!
Voor dit recept heb je 2 bakvormen nodig van 12 centimeter. Heb je maar één bakvorm? Bak de cakes dan een voor een.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: keto dieet, koolhydraatarm dieet en suikerarm dieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei, sesam, melk (en lactose). Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Bakmix, Sukrin Gold, Sukrin Icing
Porties: 12
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 437 kcal
- Vet: 25,4 gram
- Eiwit: 6,7 gram
- Koolhydraten: 37,7 gram
- wv suiker: 0,4 gram
- wv polyolen: 32,6 gram
- Netto koolhydraten: 4,1 gram
Wil je liever een cake zonder chocolade maken? Probeer dan eens deze makkelijke en snelle kokoscake!
Suikervrije chocoladetaart
Benodigdheden
- 2 bakvormen met een diameter van 12 centimeter
Ingrediënten
Chocolade cake
- 1 mix Sukrin Bakmix
- 30 gram cacaopoeder
- 45 gram Sukrin Gold
- 150 ml water
- 4 eieren
- 100 ml zonnebloem olie
Topping
- 200 gram ongezouten roomboter
- 250 gram Sukrin Icing
- 50 gram cacaopoeder
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Vet de springvormen (12 cm) in met roomboter of olie
- Voeg de Sukrin Bakmix in een grote kom en voeg 30 gram cacaopoeder, 45 gram Sukrin Gold, 150 ml water, 4 eieren en 100 ml olie (bijv. zonnebloemolie) toe. Mix dit met een garde goed door
- Verdeel het mengsel over de 2 bakvormen
- Bak de chocoladecake gaar in 20 tot 25 minuten en laat vervolgens geheel afkoelen
- Maak de botercrème door in een ruime kom de ongezouten roomboter luchtig te kloppen. Doe dit ongeveer 10 minuten, totdat de boter geheel wit kleurt
- Voeg lepel voor lepel de Sukrin Icing toe en blijf goed mixen
- Voeg als laatste de cacaopoeder toe en mix nog eens voor 2 minuten op de hoogste stand
- Snijd allebei de cakes door midden zodat je 4 lagen krijgt
- Vul een spuitzak met de botercrème en maak toefjes tussen de lagen in
- Top eventueel af met suikervrije chocolade saus en vers fruit naar keuze (let op, na toevoeging van fruit is de cake niet meer suikervrij)