Al vanaf jongs af aan stond Laura van Laura’s Bakery al in de keuken om heerlijke bakwerken te maken. Van bakken tot borrelen en van hartig tot zoete bakwerken. Ben je hier naar op zoek? Dan ben je bij Laura’s Bakery aan het juiste adres. Laura dook de keuken in met onze Sukrin Gold en Sukrin Icing en toverde een basisrecept voor een heerlijke suikervrije vanille cake recept. Deze willen wij uiteraard met jou delen!
Suikervrije vanille cake recept
Laura’s Bakery staat bekend als grootste bakblog van Nederland en als een van de grootste foodblogs. Laura heeft in de afgelopen 5 jaar al 6 boeken uitgebracht waarbij je verschillende heerlijke creaties kunt terugvinden. Dit kun je gebruiken als inspiratiebron. Regelmatig kreeg ze aanvragen of ze ook suikervrije recepten met Sukrin wilde delen. Vanuit hier is haar basisrecept voor een suikervrije vanille cake recept ontstaan. In plaats van basterdsuiker, gebruikte ze onze Sukrin Gold . Dit maakt de cake zoet zonder calorieën en koolhydraten eraan toe te voegen. Als tip geeft Laura mee dat je het basisrecept op verschillende manieren kunt verrijken. Door bijvoorbeeld plakjes appel erin mee te bakken. Laura versierde de suikervrije vanille cake met een (natuurlijk ook suikervrije) citroen-roomkaas topping met blauwe bessen en munt. Hiervoor gebruikte ze ook onze poedersuikervervanger Sukrin Icing. Met dit beslag kun je ook 12 cupcakes bakken. Deze bak je in 20 minuten gaar.
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: koolhydraatarm dieet, suikervrij dieet en een vegetarisch dieet (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat ei, melk, lactose en tarwe. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold (of Sukrin:1), Sukrin Icing
Porties: 16
Voedingswaarden per portie (zonder topping):
- Energie: 154 kcal
- Eiwit: 3 gram
- Koolhydraten: 21 gram
- Waarvan polyolen: 12 gram
- Waarvan suiker: 0,2 gram
- Netto koolhydraten: 9 gram
- Vet: 12 gram
Wil je nog meer Sukrin Gold recepten maken? Bekijk dan hier al onze Sukrin Gold recepten!
Suikervrije vanille cake recept
Benodigdheden
- 1 Bakvorm (20×20 cm)
Ingrediënten
Cake
- 200 gram ongezouten boter
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram Sukrin Gold (of Sukrin:1)
- 2 tl vanille-extract
- 4 eieren
- snuf zout
Citroen-roomkaas topping
- 100 gram roomkaas
- 125 ml slagroom
- 2 el Sukrin Icing
- 1 citroen
- blauwe bessen
- verse muntblaadjes
Instructies
Cake
- Meng in een kom de boter, Sukrin Gold en zout tot een romig mengsel. Voeg de eieren één voor één toe en mix samen met het vanille-extract tot een glad mengsel. Voeg het zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe aan het beslag. Blijf mixen tot je een glad beslag hebt.
- Stort het beslag in een ingevette en bebloemde bakvorm (20×20 cm).
- Bak de cake in 30 – 35 minuten gaar op 175 °C (boven- en onderwarmte). Na het bakken stort je de cake op een rooster en laat hem volledig afkoelen.
Topping
- Neem een kom en mix de roomkaas en de Sukrin Icing samen tot het een zacht en romig geheel is. Voeg de rasp en sap van een halve citroen toe en mix nogmaals. Voeg in een dunne straal ook de slagroom toe en mix tot er een egaal en stevig mengsel ontstaat. Zet de vulling in de koelkast zodat hij nog wat kan opstijven.
- Spuit de vulling vlak voor het serveren op de porties cake en versier met blauwe bessen en verse munt blaadjes.