Al eerder schreven we over hoe goed Sukrin binnen een suikerarme leefstijl past en dat je het ook kan eten als je diabetes hebt. Met de producten bak je de lekkerste suikerarme dingen thuis, bijvoorbeeld deze zalige suikerarme en eiwitrijke Sukrin meringues. Ze zijn zelfs helemaal vetvrij. De Sukrin meringues zijn zacht in het midden en heerlijk krokant van buiten. Je kan er in één keer een hele hoop maken en ze bewaren in een luchtdichte doos, zodat je altijd een voorraadje van deze heerlijke tussendoortjes in huis hebt. Garneer met fruit en eventueel room en je hebt in een handomdraai een lekker gebakje!
Geschikt voor diabetici: ja
Geschikt voor welke diëten: vegetarisch, eiwitrijk, caloriearm, koolhydraatarm (afhankelijk van de gekozen ingrediënten)
Allergenen informatie: bevat gluten en ei. Afhankelijk van de gekozen ingrediënten kunnen er ook andere allergenen aanwezig zijn. Daarom raden we altijd aan de ingrediëntendeclaraties van alle ingrediënten te bekijken.
Sukrin producten: Sukrin Gold
Porties: 6
Voedingswaarden per portie:
- Energie: 12 kcal
- Eiwit: 2,5 gram
- Koolhydraten: 0,4 gram
- waarvan suiker: 0,3 gram
- Vet: o gram
Tip! Deze meringues zijn heerlijk met wat roomkaas, banaan en passievrucht!
Sukrin Meringues
Al eerder schreven we over hoe goed Sukrin binnen een suikervrije levensstijl past en dat je het ook kan eten als je diabetes hebt. Met de producten bak je de lekkerste suikervrije dingen thuis, bijvoorbeeld deze zalige suikervrije meringue's.
Ingrediënten
- 4 grote eiwitten
- 90 gram Sukrin Gold
- 1/2 tl bakpoeder
- snufje zout
Instructies
- Verwarm de oven voor op 130°C.
- Doe de Sukrin Gold, het snufje zout en de bakpoeder in een kom. Roer dit even door.
- Voeg 1 voor 1 de eiwitten toe en mix in een mixer tot een stijf en glanzend beslag.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak ongeveer 8 meringue's door met een lepel 8 hoopjes beslag op de bakplaat te leggen.
- Bak 20 minuten en keer de meringue's dan om.
- Verlaag de temperatuur naar 100°C en bak nog ongeveer 20 minuten tot ze knapperig zijn en licht beginnen te verkleuren.
- Doe de oven uit en laat de meringue's goed afkoelen voor je ze opeet.